به گزارش سلام لردگان به نقل از ايسنا، هدف از ساخت اين دستگاه، کمک به سازمانها مانند دولتها و خدمات اورژانس براي واکنش موثرتر به رويدادها يا شرايط گزارش شده در شبکههاي اجتماعي آنلاين عنوان شده است.
سايتهاي اجتماعي نقش بسيار مهمي را در انتشار سريع اخبار از رويداد زلزلهاي در چين تا فرود اضطراري هواپيمايي در رود هادسون نيويورک ايفا ميکنند، اما روزنامهنگاران بخوبي ميدانند که صرف بودن خبر فوري در سايتهاي اجتماعي به معني صحت آن نيست.
سيستم پيشنهادي به بررسي دادههايي شامل نوشتهها در سايت توئيتر، نظرات ارسالي در انجمنهاي مراقبتهاي پزشکي، نظرات عمومي در سايت فيسبوک يا ساير فعاليتهاي آنلاين پرداخته تا چهار نوع شايعه آنلاين شامل گمانهزنيها، جنجالها، اطلاعات غلط (شايعاتي که ناخواسته منتشر ميشوند) و اطلاعات گمراهکننده (اخبار غلطي که با سوءقصد گسترش مييابند) را شناسايي کند.
به گفته محققان، اين سيستم، منابع اطلاعات را بر اساس ارزيابي اعتبار آنها طبقهبندي کرده و تاريخچه اطلاعات اينترنتي آنلاين يا سابقه آنرا براي تعيين امکان ايجاد آن به منظور شايعهپراکني بررسي ميکند.
اين طبقهبندي شامل خبرگزاريها، روزنامه نگاران، کارشناسان، شاهدان و ديگر اعضاي جامعه است که بطور خودکار نوشتههايي در رسانههاي اجتماعي ارسال ميکنند.
نتايج بدست آمده از جستجوهاي اين سيستم بر روي يک «داشبورد تصويري» به نمايش درآمده تا کاربران بتوانند از صحت شايعات باخبر شوند.
پروژه « Pheme» که نام خود را از يک شخصيت افسانهاي يوناني به دليل شهرت آن در انتشار شايعات گرفته، براي سه سال اجرا خواهد شد. در اين پروژه پنج دانشگاه شفيلد، وارويک، کينگز کالج لندن، سارلند در آلمان و مادول وين شرکت خواهند داشت.
در پايان اين پروژه، محققان اميدوارند بتوانند آنرا به عنوان يک ابزار خاص در اختيار روزنامهنگاران قرار دهند.
انتهاي پيام/